Takarító, karbantartó, futár…emberek, akikkel érdemes jóban lenni!

futárFeltűnt már, hogy a kollégádnak minden reggelre szépen el van mosva a hanyagul az asztalon felejtett kávésbögréje? Hogyan lehet, hogy neki mindig rögtön ugranak, ha elromlik a légkondi? Miért cipelik fel neki mindig a csomagot az asztaláig a raktárosok? Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!

Amikor a Zöld Szemű Szörny felbukkan a munkahelyeden..

Féltékenység a munkahelyenA féltékenység nem csak a magánéletünket teheti tönkre. Az irigység, féltékenykedés, fúrás, ármánykodás a munkahelyeken is jelen van. Hiába gondolnánk, hogy a klikkesedést már kisiskolás korban ki kellett volna nőni. Sok felnőtt, komoly, tanult ember önmagából teljesen kifordul, ha hatalmába keríti a féltékenység zöld szemű szörnyeteg.

 

3 tipp arra, hogyan szereld le a féltékeny kollégádat:

1. Kérdezz rá!

Ha alapvetően kellemes kollegiális viszonyban vagytok, de a kapcsolatotok hirtelen megváltozik, elkezd a hátad mögött pletykálkodni, ármánykodni, akkor legjobb megoldás, ha nyíltan megkérdezed, mi az oka a viselkedésének. Sokszor kiderül, hogy az ok egy egyszerű félreértés és a probléma még csírájában orvosolható egy őszinte beszélgetéssel.

2. Oszd meg, amid van

Ha kinevezés, előléptetés miatt féltékenykednek rád a kollégáid és ez téged zavar, akkor alkalmazd az “oszd meg és uralkodj” szabályt! Azaz: meséld, el, mit tettél annak érdekében, hogy előrébb juss. Mit tanultál, milyen eszközeid vannak az önfejlesztésre. Lássák, hogy segíteni akarsz nekik, mert nekik is menne. (TIPP: Ügyelj rá, hogy ne kioktató, hanem baráti stílusban tedd mindezt!) Ettől még persze továbbra is Te maradsz a főnök. :)

3. Törődj velük

Nyilván azért irigyelnek, mert valamiben (látszólag) jobb vagy náluk. Az féltékenység és utálat kéz a kézben járnak, de jó hír, hogy ezek az érzések nem véglegesek, tudsz változtatni rajtuk. Gondold át, mi olyan tehettél, ami miatt nem tudnak őszintén örülni a sikkereidnek. Kérkedtél, lenézően beszéltél valakivel? Próbálj változtatni a stílusodon, hogy érezzék, nem veszed őket semmibe, törődsz a csapattal.

+1 BÓNUSZ

Ha NEM ZAVAR, hogy féltékenyek rád, akkor ne törődj vele. Örülj a sikereidnek és gondolj arra: “Inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak!” ;)

Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!

5 jel arra, hogy munkahelyi zaklatás áldozata vagy

bullying1 Az, hogy a munkahelyen valakit érzelmileg, vagy fizikálisan bántalmaznak, bérmennyire furcsa, még ma is jellemző. Ma már a nyitott irodáknak, a tárgyalókon elhelyezett üvegablakoknak is köszönhetően a tényleges fizikai erőszak alkalmazása csökkent, stagnál viszont a lelki terror, az érzelmi zaklatások száma. A híradásokból megismert “bullying”, azaz megfélemlítés, terrorizálás nem csak iskolás korú fiatalok kegyetlen fegyvere a gyengébbel szemben…magas beosztásúak is szívesen alkalmazzák.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | 1 hozzászólás

Tesztelés a tudás anyja!

tesztelésMinden önfejlesztő módszer lényege, hogy át lehessen ültetni a gyakorlatba. A tananyagot nem regényként kell olvasni, hanem ténylegesen alkalmazni kell a tanultakat a mindennapok során. Ezért fontos, hogy gyakorlatias módszertanon alapuló tanfolyamokat válassz. Akár nyelvtanulásról, akár coachingról van szó.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!

Negatív visszajelzést kaptál? – Reagálj úgy, mint a profik!

negativefeedbackNegatív kritikát kaptál a teljesítményértékelésedben? Íme 3 profi tipp ahhoz, hogy ne válj a beszélgetés vesztesévé. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Címke: | Szóljon hozzá most!

Használd ki Maslow-t (2. rész)

A legutóbbi bejegyzésem folytatásában most a két legfelső szinten álló szükséglettel foglalkozunk majd. Azt vizsgáljuk, miként tudja egy munkahely kielégíteni ezeket a magasabb szinten lévő szükségleteket. Ez által hogyan tudja motiválni dolgozóit. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!

Használd ki Maslow- t!! (1. rész)

Maslow szükséglethierarchia piramisát mindenhol tanítják, sokan ismerik, bebiflázták legalább egy vizsgára. A vezetők mégsem használják ki eléggé az itt leírt tudást arra, hogy alkalmazottaikat motiválják vele. Pedig nagyon egyszerű volna. Nem kell újat, nagyot alkotni, egyszerűen végig kell gondolatban menni a piramis részein és gondoskodni róla, hogy minden szinten ki legyenek elégítve az alkalmazottak szükségletei. Lássuk: Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Címke: , , | Szóljon hozzá most!

Karizmatikus vezető- áldás vagy átok?

Amikor Teller Ede a Manhattan Project-ben a az atommag hasadását tanulmányozta, valószínűleg nem az volt a célja, hogy őt később  a hidrogénbomba, mint tömegpusztító fegyver atyjának tekintsék világszerte. A hatalom, ami egy vezető kezében van, szintén kétélű fegyver. Lehet vele élni és visszaélni is. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Címke: , , | Szóljon hozzá most!

Segíts magadon…

A mondás szerint “Segíts magadon és Isten is megsegít!” Keményen dolgozol céljaid megvalósulásáért, vagy az égiektől várod az áldást? Ülsz és várod a sült galambot, vagy megmozdulsz és teszel valamit a boldogulásod érdekében? Ne már!!! Ébresztő! Valaki még hisz abban, hogy a szél majd összehordja neki, amire vágyik? Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb, Motiváció | Címke: , | Szóljon hozzá most!

Mi fán terem a jó munkahely?

jó munkahelyMitől lesz jó egy munkahely a munkavállalók szemszögéből? Mik azok az apróságok, amik a kellemes, barátságos légkörű munkahelyeket jellemzik? Egy 400 alkalmazottat megkérdező kutatás szerint a munkahelyen- a fizetésen kívül- a legvonzóbb, ha BARÁTSÁGOS a légkör. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodai mindennapok | Címke: | Szóljon hozzá most!