Nem kell több kacat! Unalmas céges ajándékok helyett…

officegiftÉv vége közeledtével sokan kapnak ajándékokat, apró figyelmességeket partnercégektől. A felhozatal egyre sokszínűbb, de a listát még mindig a határidőnaplók és irodai kütyük vezetik. Lássuk, melyek a legnépszerűbbek, majd nézzük meg, hogyan lehetne ezt kreatívan csinálni:

 A lista évről évre nagyjából a következő:

naptár* naptár, határidőnapló, képeslap
* bögre, pohár
* irodai kütyük: jegyzettömb, toll, USB
* könyv, gyertya
* csokoládé, bor, édesség, mézeskalács, tea

Természetesen a partnerségtől és a céges politikától függően az ajándékok elmehetnek az exkluzív kategóriáig is. Íme néhány ötlet, amit már egyre többen alkalmaznak:

bunjee* Koncert, színházjegy (ill. ezekre szóló voucher, hogy az időpont egyeztetés már az ajándékozotton múljék)
* Ajándékutalvány a kedvenc étterembe
* Meghívás egy karácsonyi vacsorára, valamilyen műsorra, magas színvonalú ellátással
* Élményre beváltható utalvány (rally vezetés, sétarepülőzés, paintball, vitorlázás, stb.)

Nem kell unalmasnak lenni!

Ha nem akarunk/ nem tudunk elfogadni drága ajándékokat, akkor is örülnénk annak, ha a megszokott régi ötletek helyett előrukkolnának valami újjal, valami meglepővel. Ha olyan tárgyakat kapnánk, amik nem a padláson porosodnának. (Mert továbbajándékozni ugye nem igazán lehet, hiszen szinte mind céges emblémával ellátott tárgy! )

kreatívgiftEgy ajándék sokkal kedvesebb, ha személyre szabott. A fenti, szokásos ötleteket is könnyedén személyre lehet szabni egy kis fantáziával. Máris nagyobb rá az esélye, hogy naptárunk akár egész következő évben ott fog lógni partnerünk falán. Ha olyan naptárat kap, ami kilóg a sorból, ami neki nagyon kedves. Ha olyan a témája, amit tudunk, hogy szeret (állatok, bizonyos helyek, kedvenc színész, zene, hobby…).

Ez bizony több utánajárást, egy kis szervezést és kutakodást igényel, de megéri.

Az Ő ajándéka, legyen NEKI VALÓ!

Ne mindenki kaja az irodában ugyanazt a könyvet: mindenkinek olyan témában ajándékozzunk olvasnivalót, ami ŐT érdekli.

A bögre választásnál: ő teás, vagy inkább kávés? Milyen méretűt válasszak? Balkezes, akkor úgy nyomtasd rá a mintát, hogy neki is megfeleljen.

Tudjuk meg, milyen édességeket kedvel (kedveli- e egyáltalán!!)- étcsoki, fehér, diabetikus, vagy inkább aszalt gyümölcs, méz, vagy süti.. legyen ez is személyre szabott.

Boroknál hasonló a helyzet. A bor ill. élelmiszer ajándékoknál válasszunk minőségi terméket.

Természet/ állatvédő? Válogass a legújabb környezetvédelmi kütyük közül, használj újrahasznosított csomagolópapírt, fogad örökbe a nevében egy állatkerti állatot!

Az információ felértékeli az ajándékot!

handmadeMég jobb, ha kap az ajándékozott egy kis leírást is, valamilyen formában. Ki gyártja, hogyan. Érezze, hogy ez “neki készül”. Tudja a kézműves portékáról, hogy az milyen értékes, különleges ajándék.

Melyik méhész készíti, miért jó a csipkebogyó tea, miért különleges ez a sós csokoládé, hogyan hat az egészségre a zöld kávé.

Minden csak kreativitás és idő kérdése. Ha rászánják az időt, hogy személyre szabott ajándékot adjanak a partnercég dolgozóinak, akkor valóban értékes lesz az ajándék. Nem lesz egy a sok kacat közül!

Tőlem is kapsz ajándékot! Töltsd az alábbi tanulmányokat mind INGYEN:

fizuemeléskönyv egészségkönyv mbti könyvborító
A bejegyzés kategóriája: Irodai mindennapok
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>