5+1 baki, amit elkövethetsz a céges bulin!

Közeledik az év vége, már égnek az első gyertyák az adventi koszorún. Ilyenkor jön el a várva várt céges bulik ideje. Néhány óra, amikor végre kötetlenül cseveghetünk a kollégákkal. Az ingyen italok azonban könnyen kellemetlen meglepetéseket okozhatnak bárkinek.  Ha nem akarod kínos helyzetbe hozni magad, jobb, ha a következő pontokra odafigyelsz:

1. Ne igyál túl sok alkoholt!

Bár csábító lehet az ingyen koktélbár, gondolj arra, mennyire kellemetlen lenne másnap a bejövő e-mailjeid között a fotókat nézegetni, amiken épp az asztal tetején táncolsz, vagy a wc -ben fogják a hajadat…

2. Ne mesélj disznó/ rasszista vicceket!

Akármilyen oldott is a hangulat, soha ne próbálkozz olyan poénokat elsütni, amik bánthatják mások érzéseit. Gondolok itt a politikára, vallásra is. Könnyen szerezhetsz magadnak egy ellenséget néhány átgondolatlan mondattal.

3. Ne panaszkodj!

Az év végi buli a szórakozásról szól, hogy végre kiengedjétek a gőzt. Nincs annál lehangolóbb, mintha egy kolléga még itt is folyton csak panaszkodik. Még ha azt is gondolod, hogy rossz az étel, hangos a zene és silány a borválaszték, ne nevezd a főnöködet “Olcsó Jánosnak”. Ha nem érzed jól magad, inkább búcsúzz el a társaságtól korábban.

4. Ne flörtölj!

Emberek vagyunk, az életünk nagy részét munkahelyünkön töltjük.Természetes, hogy néha születnek románcok illetve, hogy vannak olyan kollégák, akikkel erősebb a szimpátia, mint másokkal. Próbáld megelőzni a botrányt! Ha hozzád közelednek félreérthetetlenül, akkor háríts kedvesen. Ne feledd: a büszkeség és a gátlások alkoholban oldódnak! (Lsd. 1. pont!)

5. Ne bratyizz a főnököddel!

Az, hogy munkaidőn kívül és más helyszínen vagytok még nem változtat azon a tényen, hogy holnap ugyanennek a fickónak fogsz dolgozni. Kerüld tehát a vállveregetéseket, ivóversenyeket vagy nő- férfi párosítás esetén a lassúzást. A munkahelyi hierarchia ilyenkor is létezik. Ehhez tartsd magad!

+1 Ne beszélj ki másokat a hátuk mögött!

Ne menj bele buta munkahelyi pletykák kiteregetésébe, ki kivel kavar, ki meleg, kinek milyen takargatnivalója van. Mindig arra gondolj holnap is ugyanezekkel az emberekkel fogsz dolgozni. Ne hozd magad kellemetlen helyzetbe. Semmi olyat ne mesélj el, amit az iroda folyosóján nem tennél.

 Nem csak a buliban, de az irodában is magabiztos akarsz lenni? Iratkozz fel ingyenes Önmarketing tanfolyamunkra MOST!

önmarketingtanfolyam

A bejegyzés kategóriája: Karrier, Kommunikáció, Konfliktus
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>