Csinálj magadból szakértőt!

infoAz információ hatalom. Ezt mindenki tudja. Az, hogy a pozícióddal, a munkaköröddel, a feladataiddal kapcsolatban jól informált és napra kész legyél, alapvető elvárás veled szemben. Ha nem akarsz évekig előléptetés nélkül egy helyben ülni a babérjaidon, akkor érdemes minél jobban beleásnod magad az információhalmazba. Legyél szakértője a saját pozíciódnak!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy megelégszenek a napi rutin feladatok elvégzéséhez elegendő információk birtoklásával. Na, belőlük biztosan állíthatom, hogy nem lesz soha vezető beosztású személy. De nem is alkalmas mindenki erre.

Ellenben, ha a Te céljaid között szerepel előléptetés, kinevezés, akkor vedd magadnak a fáradtságot és válj szakértővé azon a területen, ahol dolgozol. Ha kérdéssel fordulnak hozzád, ne mindig a “majd utánanézek” legyen a válasz. Legyél tájékozott! Naprakész.

Légy Te az infoguru!

Légy egy lépéssel mindig előrébb. Tudj meg minden infót hamarabb, mint a többiek. Alakíts ki magad köré egy jól működő információs hálózatot. Használd a lehető legtöbb csatornát arra, hogy első kézből kapj hiteles információkat.

Ha azt gondolod, hogy a te munkaköröd egyszerű és nem igényel ilyen mélységű tudást,akkor gondolkozz nagyban. Tágítsd a kört. Légy tájékozott a közvetlen a munkádhoz kapcsolódó kiegészítő feladatokról is.

Gondolkodj szélesebb látókörben!

Mondok konkrét példát arra, amire gondolok:

1. Ha a pozíciód áruátvevő: nem abból áll a munkád, hogy megérkezik a szállítmány, te kibontod és megszámolod a darabszámot, hogy stimmel- e a szállítólevéllel. Nem. Ennél sokkal többet tudsz. Ismered a beszállítókat, ismered a szállítmányozókat. Melyik megbízható, melyik késik, melyik csomagolja biztonságosabban az árut. Miért ne kérhetnének a szállítmányozási kollégák ez ügyben épp tőled tanácsot?

2. Ha a pozíciód recepciós egy fodrász szalonban: nem csak abból áll a munkád, hogy felveszed a telefonokat és időpontot egyeztetsz a vendégeknek. Nem. Te ismered a visszatérő vendégkört, tudod, kinek melyik a kedvenc fodrásza, számon tartod a névnapjukat, tudod, ki dolgozik rugalmas beosztásban, ha valamin változtatni kell hirtelen. Ismered a hajápolási márkákat, a legújabb frizura trendeket. Tudod melyik művelet mennyi időt veszi igénybe. Miért ne fordulhatna hozzád egy tanácstalan vendég kérdésével?

Végezetül engedjétek, hogy megosszak veletek a témával kapcsolatban egy viccet! (forrás: ProBona Coaching, Rusznák Tamás, köszönet érte! :))

apácaEgy pap felajánlja egy apácának, hogy elviszi kocsival.
Az apáca beül és keresztbe teszi a lábát, ami miatt a ruhája felhúzódik, és így láthatóvá válik a combja.
A pap ezt meglátja és kis híján karambolt okoz.
Miután egyenesbe hozza az autót, a pap lassan az apáca combjára teszi a kezét.
Az apáca azt mondja: “Atyám, emlékszik mit mond a 129. zsoltár?”
A pap erre elveszi a kezét.
De amikor sebességet vált, akkor a keze újra az apáca combjára téved.
Az apáca megint azt mondja: “Atyám, emlékszik mit mond a 129. zsoltárt?”
A pap elveszi a kezét és mentegetőzik: “Sajnálom, nővér, a test könnyen bűnbe esik.”
Amikor megérkeznek, a nővér nagyot sóhajt és kiszáll.
Amikor a pap visszaér a templomba, szalad, hogy megnézze a 129. zsoltárt.
Meg is találja: “Menj tovább és keresgélj, mert ott feljebb megtalálod a megdicsőülést.”

A történet tanulsága:
Ha nem vagy jól informált a munkáddal kapcsolatban,
akkor könnyen elszalaszthatsz egy nagyszerű lehetőséget.

önimeret, önfejlesztés, önkifejezésINFORMÁLÓDJ! Láss tisztán!

Ismerd meg saját személyiségedet, hogy könnyedén kiaknázhasd annak minden lehetőségét!

Csatlakozz Te is az online tanfolyamunkhoz!

Kategória: Karrier | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>