Dobozba zárva- amikor nincs perspektíva a munkahelyeden!

intheboxKarrierépítés. Ranglétra. Szavak, melyek magunkban hordozzák az ELŐRELÉPÉS, a magasabb szintre való emelkedés lehetőségét. De mit tehetsz akkor, amikor adott pozíciódban látszólag nincs perspektíva. Nem biztos, hogy zsákutcába kerültél! Biztos, hogy minden lehetőséget figyelembe vetté? Szaladj végig az ellenőrző listán!

Mi a perspektíva? Egytávlati kép egy lehetőség. Mielőtt kijelentenéd hogy innen nincs kiút, vedd fontolóra az alábbi lehetőségeket is. Hátha akad köztük olyan, amire elsőként nem is gondoltál volna.

Hol lehetnek lehetőségeim?

felsorolás2 Lépés egy szinttel magasabbra: csapat/ csoportvezetői állás betöltése.

felsorolás2 Kinevezés: több munka, nagy felelősséggel, beosztottakkal járó pozíció. (közép- ill. felső vezetői poszt)

felsorolás2 Áthelyezés: más részlegen/ osztályon való munkavállalás. (segítségedre lehet egy cross-tréning, ahol megismerheted a vállalat többi részlegének a működését)

felsorolás2 Ugyanaz a beosztás, más feladatkörrel. (pl: más termékekkel, más ügyfelekkel, más területtel kell foglalkoznod, mint eddig)

felsorolás2 Feladatok/ pozíciók összevonása-  több munka, nagyobb kihívás.

felsorolás2 Kiküldetés- egy másik országban lévő társ vállalkozásnál történő átmeneti (néhány hónapostól több évesig) elhelyezkedés.

felsorolás2 Terepmunka. Eddig irodában ültél? Nézd meg a munka másik oldalát is! Kérd át magad gyártási/ kiszolgálási/ értékesítési területre. ( színesebb tapasztalat jól mutat az önéletrajzodban)

felsorolás2 Új pozíció megalkotása- számtalan példa mutatja, hogy egy jól átgondolt, stratégiailag megalapozott döntés után megalkotott új pozíció hasznos lehet a vállalat számára.

 

Ha ezek után is úgy érzed: cégen belül nincsenek lehetőségeid.

Akkor ideje tovább lépned. Addig is használd ki a még itt eltöltött időt hasznosan.

Kapcsolatépítésre:  építs az ügyfeleiddel, megrendelőkkel, partnerekkel ki olyan kapcsolatrendszert, ami a későbbi álláskeresésed során hasznodra lehet. Ha sikerül bizalmi viszonyba kerülnöd velük, ne félj segítséget kérni tőlük, amikor szükséged lesz rá (kapcsolati tőke!!)

Munkahely váltás lehetőségei:

  • keresel egy másik vállalatot, ahol ugyanezt a pozíciót töltöd be (csak akkor ajánlom, ha alapvetően a munkával elégedett voltál, csak a munkahelyeddel voltak gondjaid)
  • egy másik cégnél a mostaninál egyel magasabb pozícióra pályázol
  • teljesen más területen helyezkedsz el (amennyiben nem szeretted a munkát,amit eddig csináltál)

Kérd az ingyen ÖNMARKETING tanfolyamot most rögtön: facebookhirdetés

 

 

 

 

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>