Dolgozz otthonról is hatékonyan!

workhomeMagyarországon sajnos még nem bevett gyakorlat az otthonról történő munkavégzés. Bár sok pozíciónál lehetőség volna erre, a munkáltatók mégis bizalmatlanok még ezzel a fajta atipikus foglalkoztatási rendszerrel kapcsolatban. Ha mégis azon szerencsések közé tartozol, akiknek nem kell kimozdulniuk minden nap, hogy dolgozhassanak, elolvashatsz itt néhány tippet arról, hogyan legyél otthon is hatékony.

Legpraktikusabb, ha kialakítasz magadnak egy otthoni „iroda sarkot”.

Szerencsés esetben dolgozószobát. Ez a terület mindig csak a munkáé legyen. Olyan helyet válassz, ahol nem vonja el a munkáról semmi a figyelmedet. Nem kalandozik el a gondolatod az otthoni teendők felé.

Hiába vagy otthon, igyekezz némiképp állandósítani a munkaidődet.

(Valahol ez természetesen elvárás is a munkaadó felől.) Gondolj úgy az otthon munkával töltött időre, mintha az irodában lennél. Reggel kezd el, tarts előre meghatározott időben ebédszünetet, időben fejezd be. Ne hagyd, hogy a munka és a családi élet összefolyjon. Ne hagyj félbe feladatot, hogy kiteregess, vagy elszaladj a boltba.

Igazíts a munkaidődet az irodában dolgozóékhoz.

workhome3Ha elérhetetlen vagy nap közben, akkor senkit sem fog érdekelni, hogy éjjel te olvasod az e-mailjeidet. A közös munka így nem fog működni.

Ne gondolják, hogy kivételezett vagy. Ha egyenrangú kolléga akarsz lenni, viselkedj is úgy.

Biztosítsd főnöködet és kollégáidat, hogy elérhető vagy, kommunikálj velük minél többet.

Amennyiben szükséges és módod van rá, videó telefonáljatok is. Hiszen ritkábban látnak, mint a többieket, de kell, hogy érezzék, te is teljes értékű tagja vagy a csapatnak.

Ne használd ki azt, hogy otthon vagy, ezért elkerülheted a sorokat a postán, meg az esti bevásárláskor a tömeget. Attól még, hogy otthonról dolgozol, készen kell állnod arra, hogy fontos ügyekben elérhető legyél, azonnal tudj intézkedni. Csökkentsd a „lógást” a minimumra.

Értesd meg a családtagjaiddal, hogy bár itthon vagy, de DOLGOZOL.

workhome2Fontos feladataid vannak. Ne hagyd, hogy kihasználjanak, mondván, úgyis otthon vagy akkor vedd már át ezt a csomagot, menj el helyettem a bankba, intézd el a család minden ügyét. Sajnos ezeket a nem megszokott formában történő munkavégzéseket legtöbbször még a családtagjaink sem veszik komolyan.

Csak úgy tudunk változtatni ezen a nézeten, ha bebizonyítjuk, igenis lehet otthonról hatékonyan dolgozni.

Sok sikert hozzá!

Te bejársz? Sok a stressz? Csak óvatosan! Olvass róla ITT!
Ha “láthatatlan” vagy, mert nem vagy az irodában, jól jön egy kis ÖNMARKETING.
Kérd most ingyen a tanfolyamot!
egészségkönyv
könyvborító
A bejegyzés kategóriája: Karrier, Tanácsadás
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>