Elterelik a figyelmedet. Ezeket utálja a főnököd!

figyelemelterelésVannak bizonyos tényezők, amik rendszerint elterelik a figyelmet a munkáról. Ez az alkalmazottnak néha jó, hiszen kicsit kikapcsol az agy és pihen, de a főnökök borzonganak tőlük. Íme a lista:

photoFotó. Sőt fotók. A családról, a gyerekekről a kutyádról, legutóbbi nyaralásról, minden elképzelhetőről. Elég csak rápillantani, máris egy másik világba röpítenek a gondoltatok és képesek vagyunk hosszú pereceken keresztül elmerengeni, ahelyett, hogy hatékonyan dolgoznánk.

mobilMagán telefonhívások. Ha csak nem közvetlenül vevőkkel foglalkozol (pultban, vevőszolgálat, eladó, kiszolgáló személyzet, pénztáros), akkor valószínűleg engedélyezett a saját mobilod használata. Egy egy gyors hívás senkit sem zavar- feltéve, ha nem ordibálva beszélsz az iroda kellős közepén- , de ha egész nap csörög a telefonod és fél órákat magánbeszélgetéssel töltesz, ne lepődj meg, ha előbb vagy utóbb szóvá teszik majd.

faceofficeInternetezés. Magán célú e-mailek, facebook, egyéb rendszeresen látogatott weblapok hosszú percekre elterelhetik a figyelmet. Azt tapasztalom, hogy a reggeli saját email csekkolást még senki nem veszik rossz néven, a legtöbben ebéd után is rápillantanak, de óvakodjunk attól, hogy saját levelezéseket folytatunk, miközben a céges postafiókban százával állnak az olvasatlan üzenetek.

kollégabeszélKedves, más részlegen dolgozó kollégák látogatásai. Sokaknál napi rutin, hogy körbesétálják az egész irodát, mindenhová bekukkantanak, mindenkivel váltanak néhány szót.Ez nagyon fontos s hasznos része a kapcsolat- és karrierépítésnek, de nem szabad túlzásba esni. Egy egy mondat, egy névnapi köszöntés legyen elegendő, nem kell részleteiben elmesélnek előző estédet mindenkinek.

teaTea/ kávészeánsz. Van, aki egész nap kávézik, van, aki tea függő. Nem ezzel van a gond. De ismerek olyan embereket, akik képesek egy egy tea elkészítésével hosszú hosszú perceket elpepecselni. Mintha csak egy angol teaházban lennének. Pontosan mérik a filter forró vízben töltött idejét, aztán hosszan, kóstolgatva ízesítenek. Majd leülnek és komótosan el is fogyasztják az isteni nedűt. Máris eltelt újabb munka nélkül töltött fél óra.

radioRádióhallgatás. Majdnem minden irodában szól a zene. Igen ám, de a rádiócsatornák egyik jellegzetes műsorformája a reggeli beszélgetős, vicces műsor. Ez általában eltart 10- ig. Tehát a reggeli munkaidődből két órát azzal tölthetsz, hogy hallgatod, kommentálod és nevetsz a poénokon. Igazán szórakoztató, ezt senki nem vitatja, de a főnököd nem biztos, hogy díjazza.

 

Ha mindenképp pihenésre vágy, olvasd el ajándék tanulmányaimat ITT:
Még több tippet szeretnél?
Kérd az ingyen tanfolyamot MOST !
bónusz
könyvborító
A bejegyzés kategóriája: Karrier
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>