Év végi/ eleji kérdések, hogy jó úton haladsz-e

ateéved Az év vége, egy új év kezdete mindig remek lehetőség arra, hogy kicsit elmerengjünk a múlton és elkalandozzunk a jövőbe. Használd ki ezt a maradék kis pihenőt és tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket. Segítenek majd tisztábban látni!

Az elmúlt évre vonatkozó kérdések:

 1) Mi az, ami jól ment? Nevezz meg minden említésre méltó sikert. Minden elért célt, megvalósított tervet.

2. Miben és mennyit sikerült fejlődnöd? Kaptál- e kihívásokat, megfeleltél- e ezeknek? Szert tettél- e újabb ismeretekre, tudásra, kapcsolatokra. Miben lettél több, mint az előző évben voltál?

3. Vannak- e koloncaid? Mi az, amit el kell engedned, le kell tisztáznod ahhoz, hogy újult erővel kezdhess neki az új évnek?

4. Ki van a bizalom körében? Kik voltak azok az emberek, akik ebben az évben fontos részei voltak az életednek? Kik azok, akik pozitívan befolyásoltak, jó hatást gyakoroltak rád? Kik azok, akikre jövőre is számítasz?

Az előtted álló évre vonatkozó kérdések:

1. Mi az idei évben a legfőbb célod? Haladsz egy hosszabb távú terv mentén tovább, vagy esetleg újabb tervek születtek meg benned? Reálisak, a hosszútávú terveddel összeegyeztethetőek ezek az új célok? Készíts akciótervet, legyen a célod minél színesebb, kézzel foghatóbb, reálisabb. (Célkitűzésről bővebben ITT.)

2. Milyen kritikát fogalmaznál meg külső szemlélőként magaddal szemben az elmúlt évre vonatkozóan? Mi az, amit másként kellett volna tenned, mi az amire legközelebb jobban kell ügyelned. Ha megvan a kritika, akkor csinálj belőle kijavítandó feladatokat és integráld ezeket a hosszútávú tervedbe.

 3. Kihasználod- e idén a pozitív gondolkodás, pozitív hozzáállás erejét? A világ nyüzsög a negatív gondolatoktól. Csak szörnyű hírek a híradóban, mindenki a másikat kritizálja, mástól várjuk a megoldást,mert a másik az oka mindennek. Te inkább abba a táborba tartozz, akik meg akarják valósítani az álmaikat, a terveiket, mert elhiszik, hogy képesek rá. (pozitív pszichológiáról bővebbe ITT olvashatsz)

4. Mi lesz az első lépés, amit meg fogsz tenni magadért idén?

Van egy ötletem számodra:

  jönjönjön Jön az online tanfolyam, amire már annyian vártok.
Tanulj önismeretet, hogy tudd, mi lehet számodra az igazi siker kulcsa!Kattints ide a részletekért!
Kategória: Coaching, Önismeret | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>