Amikor a Zöld Szemű Szörny felbukkan a munkahelyeden..

Féltékenység a munkahelyenA féltékenység nem csak a magánéletünket teheti tönkre. Az irigység, féltékenykedés, fúrás, ármánykodás a munkahelyeken is jelen van. Hiába gondolnánk, hogy a klikkesedést már kisiskolás korban ki kellett volna nőni. Sok felnőtt, komoly, tanult ember önmagából teljesen kifordul, ha hatalmába keríti a féltékenység zöld szemű szörnyeteg.

 

3 tipp arra, hogyan szereld le a féltékeny kollégádat:

1. Kérdezz rá!

Ha alapvetően kellemes kollegiális viszonyban vagytok, de a kapcsolatotok hirtelen megváltozik, elkezd a hátad mögött pletykálkodni, ármánykodni, akkor legjobb megoldás, ha nyíltan megkérdezed, mi az oka a viselkedésének. Sokszor kiderül, hogy az ok egy egyszerű félreértés és a probléma még csírájában orvosolható egy őszinte beszélgetéssel.

2. Oszd meg, amid van

Ha kinevezés, előléptetés miatt féltékenykednek rád a kollégáid és ez téged zavar, akkor alkalmazd az “oszd meg és uralkodj” szabályt! Azaz: meséld, el, mit tettél annak érdekében, hogy előrébb juss. Mit tanultál, milyen eszközeid vannak az önfejlesztésre. Lássák, hogy segíteni akarsz nekik, mert nekik is menne. (TIPP: Ügyelj rá, hogy ne kioktató, hanem baráti stílusban tedd mindezt!) Ettől még persze továbbra is Te maradsz a főnök. :)

3. Törődj velük

Nyilván azért irigyelnek, mert valamiben (látszólag) jobb vagy náluk. Az féltékenység és utálat kéz a kézben járnak, de jó hír, hogy ezek az érzések nem véglegesek, tudsz változtatni rajtuk. Gondold át, mi olyan tehettél, ami miatt nem tudnak őszintén örülni a sikkereidnek. Kérkedtél, lenézően beszéltél valakivel? Próbálj változtatni a stílusodon, hogy érezzék, nem veszed őket semmibe, törődsz a csapattal.

+1 BÓNUSZ

Ha NEM ZAVAR, hogy féltékenyek rád, akkor ne törődj vele. Örülj a sikereidnek és gondolj arra: “Inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak!” ;)

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>