Google vs. bányamunka

bestworkplaceMi kell, ahhoz, hogy az alkalmazottak megfelelőnek érezzék a munkakörülményeket, amik biztosítottak számukra? Egyáltalán elég ma már a “megfelelő”, vagy nem árt, ha a munkahely inspiráló, megnyugtató, barátságos? Erre keressük ma a választ.

Megjelent egy cikk a sajtóban, hogy a világhírű Disneyland- ben egy alkalmazott nemrég öngyilkossági kísérletet hajtott végre, mert olyan rossz körülmények között kellett dolgozniuk. (Katt a képre a cikkért!)

Rémálomhoz hasonlító munkakörülmények vannak Disneylandben?Épp egy olyan helyen, ahová a világ minden tájáról szórakozni, szemet gyönyörködtetni, feltöltődni járnak kicsik és nagyok. Lehetséges volna, hogy a kulisszák mögött tényleg embertelen körülmények között “tartják” a munkásokat?

 

Hosszú távú befektetés

A jó körülmények pozitív hatással vannak a munkavállalók munkakedvére, teljesítményére. Ösztönzik őket. Ha érzi az alkalmazott, hogy megbecsülik – amit a megfelelő körülmények kialakításával a legkönnyebb érzékeltetni- akkor lojálisabb is lesz a vállalathoz.

Lássunk néhány inspiráló példát olyan munkahelyekről, ahol az ott dolgozók szerint nagyon jók a körülmények:

A teljes 2013- as lista itt olvasható, mi most nézzük a három legjobbat! A képek önmagukért beszélnek!

Ők vezetik a raglistát:

1. Google- A film (nálunk “Gyakornokok”) remekül visszaadja a hangulatot:

2. SAS Institute – gyerekmegőrző, sportolási lehetőségek

Thirty years ago, SAS set up an on-site daycare to ensure employee's children received high-quality care just a few steps from their offices.  Billy Dickerson, Software Developer (17 years with SAS), visits his daughter Reese at the on-site SAS Montessori School.SAS offers impeccably equipped recreation and fitness facilities.

3. NetApp- összetartó csapat, kényelmes, inspiráló körülmények

Nálatok milyenek a körülmények? :)

önmarketingtanfolyam

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>