Hantaboy- Most figyelj, MOST nem hazudunk!

hantaEmlékeztek arra a Jim Carrey fimre, ami nálunk Hantaboy néven futott? A filmben a főszereplő fickó, aki ráadásul ügyvéd, egy teljes napig nem lesz képes hazudni. Semmilyen formában. Se füllentés, se jópofa kegyes hazugság. Semmi. Ebből aztán felettébb mulatságos munkahelyi jelenetek születnek. Elképzeltünk mi is egy napot, amikor csak igazat mondunk. Vajon milyen szituációkba futhatnánk így bele?

Először is, igazat kellene mondanunk a kollégáknak:

 • Igen, szuper lett az új hajad!- helyett: Te jó ég! Vak fodrásznál voltál?
 • Persze foglalj csak helyet!- helyett: Igazából jobban örülnék, ha nem ide ülnél, mert így nem tudjuk kibeszélni a részlegeteken dolgozó csajokat!
 • Hű, irgalmatlan nagy dugó volt már megint!- helyett: Bocs, késő éjjelig fent voltam, mert átjött pár barátunk és reggel nem volt kedvem korán kelni.

Igazat kellene mondanunk a főnöknek:

 • Persze, már rajta vagyok az ügyön!- helyett: Bocsásson meg Uram, de fogalmam sincs, miről beszél!
 • Nem gond, bejövök szombaton és megcsinálom!- helyett: Gond, mert már volt programom, de bejövök, mert be akarok vágódni az előléptetésért!
 • Igen, értem!- helyett: Értem, hiszen olyan hangosan ordít, hogy a két kilométerrel odébb lévő gyorsétterem dolgozói is erről beszélnek már.

Igazat kellene mondanunk az üzletfeleinknek is:

 • Ez már így is a legalacsonyabb ár, amit adni tudunk!- helyett: Persze, van , akinek olcsóbban adjuk, de ő fontosabb partner nálad.
 • Mindig időben szállítunk!- helyett: Mindig időben szállítunk, kivéve, amikor később.
 • Extra sürgős rendelés, kérlek tedd még be gyorsan a rendelésbe!- helyett: Bocs, lefelejtettem ez a tételt a rendelésről, az én hibám. Meg tudjuk még oldani?

Ez persze csak vicc, nyilvánvalóan nem szabad abból kiindulni, hogy mindig hazudunk valakinek. Természetesen a hazugság kényelmetlen, rengeteg energiát emészt fel, ezért igyekszünk elkerülni, már megoldásokkal élni. De előfordulhat olyan helyzet, amikor egy ártalmatlan füllentés leegyszerűsíti a dolgok menetét.

A legveszélyesebbet a végére hagytam!

Igazat kellene mondanunk saját magunknak is:

 • Nem olyan rossz ez a munka, lehetne rosszabb is!- helyett: Igenis utálom ezt csinálni, változtatni szeretnék!
 • Úgy sincs esélyen előléptetésre, miért pont engem választanának.- helyett: Félek a kudarctól, ezért inkább meg sem próbálom, bár szerintem meg vannak hozzá a kompetenciáim.
 • Legtöbb ismerősömnél azért jobban keresek.- helyett: Vannak ismerőseim, akik nálam is jobban keresnek, ugyanilyen végzettséggel. Megkérdezem, ők hogy csinálják!

Személyiségtípusonként is eltérő, hogy ki hogyan oldja meg a konfliktushelyzeteket a mindennapi munkahelyi szituációkat. Nem ismersz ilyen tipizáló rendszereket?           Olvasd el ezt a rövid összefoglalót az egyik legismertebbről:mbti könyvborító

A bejegyzés kategóriája: Kommunikáció
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>