Használd ki Maslow- t!! (1. rész)

Maslow szükséglethierarchia piramisát mindenhol tanítják, sokan ismerik, bebiflázták legalább egy vizsgára. A vezetők mégsem használják ki eléggé az itt leírt tudást arra, hogy alkalmazottaikat motiválják vele. Pedig nagyon egyszerű volna. Nem kell újat, nagyot alkotni, egyszerűen végig kell gondolatban menni a piramis részein és gondoskodni róla, hogy minden szinten ki legyenek elégítve az alkalmazottak szükségletei. Lássuk:

Lássuk először egyben a jól ismert ábrát, aztán szedjük részeire:

maslowA primitívebb, alapvető szükségletek helyezkednek el a piramis alján, ezekre épülnek a magasabb szintű igények, szükségletek. (persze a mai nézetek szerint a szintek átjárhatók és oda- vissza kölcsönhatásban vannak egymással, de most ne bonyolítsuk a dolgot) Haladjuk lentről felfelé!

1.

Ide tartoznak a szomjúság, éhség, hőérzékelés, pihenés és az ezekkel kapcsolatos igények. A munkahelyen biztosítsunk alkalmazottainknak mindig elegendő és jó minőségű ivóvizet, lehetőség szerint kávét. Legyen klíma és jól működő fűtés is. Legyen természetes fény az irodában. Legyenek növények, tudjanak friss levegőt beengedni. Biztosítsunk a munkavégzés milyenségétől függően elegendő pihenőidőt. Szerezzünk be, az alkalmazottak kényelmét szolgáló apróságokat. Láb- és deréktámasz, nyugodt étkezési lehetőség, stb…

2.

 Elsősorban a megfelelő anyagi juttatásokkal biztosíthatunk dolgozóinknak biztonságot. De ide sorolható még az egyéb, kereset kiegészítésként kapott juttatás. Pl. céges biztosítás kötése, nyugdíj előtakarékosság, étkezési jegyek, cafetéria, biztonságos munkakörnyezet. A biztonságérzetet javítja még, ha a munkavállaló tudja, számítanak a munkájára. Ha hosszabb betegség, szülés esetén sem kell attól tartania, hogy nem lesz meg már a helye, mire vissza tudna jönni.

3.

A csapathoz tartozás élménye kielégítheti a szociális szükségleteket. Ha egy csapat vagyunk s közös céllal dolgozunk, az motiválhat mindenkit hosszú távon. Nő a lojalitás, az alkalmazottak szívesebben válnak elkötelezetté. Ezt segíthetik a csapatépítő utazások, közös üzleti ebédek. Születésnapok, ünnepek megtartása. Egyenpóló.

Az utolsó két szükséglettel külön bejegyzésben foglalkozom hamarosan. Tarts velünk akkor is!

fbkampányhoz4Jelentkezz most ingyenes Önmarketing e-mail tanfolyamunkra!

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>