Félig üres, vagy félig tele?

halffullMielőtt belekezdenénk a marketing eszközeinek boncolgatásába, egyvalamit tisztáznunk kell: hiába tanulsz meg mindent, hiába viselkedsz “papírforma” szerint, ha a fejedben még nincsenek rendben a dolgok. Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy kishitűségünket magunkkal hordozzuk akár egy életen át. De ha magunkban nem hiszünk, hogy várhatjuk el, hogy mások higgyenek bennünk?

Ezen az oldalon a hasznos, mindennapok során is alkalmazható önmarketing tippeken kívül természetesen több olyan területtel is fogunk foglalkozni, melyek a coaching alá tartoznak. Egyik legfontosabb az önbizalom építése, saját magunkba való hitünk megerősítése.

likemyselfFélre ne értsetek, nem kell mostantól irritálóan nagyképűnek lennetek, de egy egészséges magabiztosság elengedhetetlen. Induljunk tiszta lappal és jussunk el odáig, hogy azt a poharat mindig félig telinek lássuk.

Első hiba, amit elkövetünk: sajnálkozunk, panaszkodunk, hogy mi NINCSEN meg nekünk, mi NEM JÓ nekünk. De nagyon kevesen fogalmazzuk meg azt, hogy MI KELL és MI LENNE A JÓ nekünk. Ha folyton csak az van a fejedben, hogy nem akarsz ennyit dolgozni, nem akarsz keveset keresni, akkor észre sem veszed és csupa csupa negatív gondolat pörög álló nap a fejedben. De mit akarsz helyette? Inkább gondolj erre: kevesebbet fogok idén dolgozni, elérem, hogy hatékonyabb legyek, több munkát fogok kiadni a kezemből másoknak. Többet fogok keresni, mert fantasztikus ötleteim vannak, amitől a főnökeim hasra esnek és kérhetek fizetésemelést. Máris itt a sok pozitív gondolat!

sunnydayMost, hogy már tele vagyunk pozitív gondolatokkal (megjegyzem az sem ártana, ha ezeket papírra vetnéd, hogy nyomatékosabb legyen), találjuk ki, mit kezdenénk akkor, ha elérnénk ezeket a célokat. Mert ugye Te sem hiszed, hogy ezek célok? Ezek lesznek az eszközök a céljaid eléréséhez. Azaz: kevesebb munka = több szabadidő! Mit kezdünk vele? Új hobby, sport, család, haverok… a lehetőségek korlátlanok. Több pénz = több lehetőség. Mit kezdünk vele? Nyaralás, kocsi, költséges hobby, shopping, ki mire vágyik.

Harmadiknak pedig az ajánlom, hogy ne csapd be magad. Nem kell ezentúl egy mézesmázos idillt kialakítanod magad körül, ha Te magad sem hiszed el. Ha rossz napod volt, vagy belebuktál valamibe, igenis “jár neked” egy kis önsajnálat. Nem szabad nem tudomásul venni ezeket a negatív tapasztalatokat, az nem megoldás. Szomorkodhatsz kicsit, de aztán tudj megint felállni. Rázd meg magad és próbáld utólag, kívülállóként szemlélni a helyzetedet. Mit csináltál rosszul most és legközelebb mire figyelj jobban oda. A legfontosabb, hogy próbálj meg TANULNI BELŐLE.

Hidd el nekem, konkrét, elérhető, kézzel fogató célok nélkül belevágni az életbe, vagy akár csak egy-egy projektbe nem túl okos dolog. Az olyan, mint amikor bevásárló lista nélkül, üres gyomorral mész a szupermarketbe. Veszel egy csomó fölösleges, hizlaló dolgot, de otthon jössz rá, hogy a tej és a kenyér, amiért indultál, csak ott maradt.

Szép napot!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>