Apró trükkök, hogy jó napod legyen!

baddayIsmered azt az érzést, amikor valami bosszantó apróság miatt rosszul indul a napod, ezért borul az egész megszokott koncepció és estére már tényleg úgy érzed, egy összeesküvés áldozata vagy? Bizony, gyakran egy egészen kicsike banánhéj is elég a nagy arcra eséshez. Íme néhány egyszerű, mindennapi trükk, hogy minden nap jó esélyekkel induljon!

1. Kelj fel kicsivel korábban!

Ha már csak fél órával korábbra állítod a vekkert, lesz időd lassabban készülődni, végiggondolni a napodat. Kicsit felkészülni rá lélekben.

2. Reggeliz!

Sokan a rohanás miatt kihagyják, pedig az egészséges és tápláló reggeli adja az energiát egész délelőttre. Az asztal mellett elfogyasztott reggeli bizonyítottan többet ér, mint a septében bekapott falatok.

3. Öltözz!

Az alkalomhoz illően (persze az este előre kikészített, szépen vasalt ruhádat vedd fel), de olyan ruhába, amiben jól is érzed magad, nem feszengesz.

4. Érkezz kicsit korábban a munkába!

Már 10 perccel a kötelező előtt beérni is jobb, mint egyfolytában rohanni, elkésni. Ez egyrészt imponál a főnöködnek, másrészt lehetőséget ad a munkára való ráhangolódásra.

5. Használd ki ezeket a perceket!

Rendezd el az iratokat, tervezd meg a napodat. Nézd át gyorsan a levelezést, priorizálj. Egyszóval használd ki, hogy még senki nem nyüstöl egyéb hirtelen jött feladatokkal.

6. Napközben próbáld elkerülni a felesleges idegeskedést!

Váratlan dolgok mindig történnek, ezen kár fennakadni. Próbálj inkább a megoldás keresésére koncentrálni és tekintsd kihívásnak.

7. Tervezd meg, mikor akarsz haza indulni és igyekezz tartani magad a tervhez!

Ha terv szerint 6-kor indulsz és 5 órakor még nem látod a munka végét, akkor csendesedj el, írj egy listát a teendőkről. Szedd össze egy papírra mindet, ami eszedbe jut. Ezután húzd ki, ami várhat holnapig, húzd ki azokat is, amiket meg kell még beszélned valaki mással, aki esetleg elfoglalt, vagy mér nincsen bent. Azután állíts egy fontossági sorrendet és ess neki az elején. Jól szervezett, átgondolt munkatervvel jobban az esélyeid arra, hogy időben végezz.

Remélem  a mai napotokat sikerült jól indítani!

Ha mégsem indult jól a napod, használd a pozitív gondolatok erejét!
Töltsd le ingyen!
Nem megy az önmenedzselés?
Kérd az  ingyen tanfolyamot MOST !
egészségkönyv
könyvborító
A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>