Karácsony az irodában- Ne ess túlzásba!

Christmas at officeVan, aki december elején kidekorálja az irodát karácsonyi díszekkel. Minden armatúráról girlandok és fagyöngyök lógnak. A háttérben rendíthetetlenül szólnak a klasszikusok, dübörög a Jingle Bells Rock, énekel és táncol az asztalon a mikulássapkába bújtatott kiskutya. Mások viszont ki nem állhatják, ha a kollégák ennyire beviszik a hangulatot az irodába, ők szeretnének továbbra is a munkára koncentrálni és számukra ezek zavaró tényezők. Íme a Forbes magazin tanácsai a karácsony előtti utolsó napokra:

Ünnepi hangulat vs. munka- Találd meg az egyensúlyt!

1. Légy ízléses

Ne a mennyiségre hajts, hanem a minőségre! Emlékezz, ez az irodád és nem az otthonod! Ha mindenáron dekorálni akarsz, akkor légy kreatív és egyedi. A kevesebb több, lássák, hogy bár foglalkozol a megfelelő irodai légkör kialakításával is, azért számodra a munka az első.

2. Ne használj zajt keltő kellékeket!

Lehet, hogy elsőre kedves megoldásnak tűnik, hogy a félméteres mikulás táncot lejt és énekel, ahányszor valaki elmegy ellőtte, de hidd el: sem a kollégák, sem a főnököd nem fogja értékelni a 40. dal után az ötletet.

3. Ne borulj illatfelhőbe!

Nem mindenki szereti a fahéj-alma, vagy a ” csodálatos karácsonyi hópihék” elnevezésű illatkombinációt. Gondolnod kell az allergiásokra és asztmásokra is. Nem beszélve azokról, akik a kocsijukban sem használnak illatosítót, mert megfájdul a fejük és felkavarodik a gyomruk tőle. Az illatot nem tarthatod csak a saját asztalodnál. Mindenki érzik, ha akarja ha nem. Tartózkodj a használatuktól.

4. Ne hagyd, hogy a karácsonyi őrület elterelje a figyelmedet a munkáról!

Bár a karácsonyi ünnepek az év végét és a megérdemelt pihenést jelképezik, gondolj arra, hogy januártól innen folytatod majd a munkát. Ne szaladj ki a plázába, ha épp kiment a főnök és került a munkaidőben történő online vásárlást is!

karácsonyra

Forrás: http://www.forbes.com/sites/lisaquast/2013/12/16/4-tips-for-balancing-holiday-cheer-and-your-career/

A bejegyzés kategóriája: Irodai mindennapok
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>