Karizmatikus vezető- áldás vagy átok?

Amikor Teller Ede a Manhattan Project-ben a az atommag hasadását tanulmányozta, valószínűleg nem az volt a célja, hogy őt később  a hidrogénbomba, mint tömegpusztító fegyver atyjának tekintsék világszerte. A hatalom, ami egy vezető kezében van, szintén kétélű fegyver. Lehet vele élni és visszaélni is.

A hatalom

A hatalom nem más, mint mások viselkedése fölötti befolyás, ellenőrzés. Akár a befolyásolandó személy akarata ellenére.

Ahhoz, hogy egy vezetőnek valóban hatalma legyen, nem árt határozottnak, erősnek lenni. Továbbmegyek: legyen karizmatikus!

A karizma

A karizmatikus vezető rendelkezik olyan kisugárzással, ami szinte megmagyarázhatatlan módon arra készteti a környezetét, az alkalmazottait, hogy azok saját tudatos viselkedésüket hátra hagyva azonosuljanak azzal, amit ő képvisel.

Az alkalmazottak tudatosságának csökkentésével a gondolataik, cselekedeteik mind egy irányba fognak mutatni. Abba az irányba, amit a karizmatikus vezető kitűzött nekik.

karizmatikus

Ezt a befolyásolási készséget különböző hatékony hatalmi technikákkal folyamatosan képes gyakorolni. Ilyenek pl. a manipulálás, célzások, meggyőzés, szakértelem…stb.

A kétélű fegyver

Amikor a hatalom jutalmazó és az alkalmazottakat a vezetőjük pozitív érzelmekkel, jutalmazással, elismeréssel motiválja, akkor a szervezet gyönyörűen képes működni. Az alkalmazottak látják és magukénak érzik a közös célt, amiért érdemes dolgozni.

Azonban, ha a vezető hatalmát a büntetéstől való félelemmel, megszégyenítéssel, erőszakkal éri el, akkor ez könnyen szélsőségekhez vezethet. (Gondoljunk csak bele: nem csak Churchill, de Hitler is jó vezető és befolyásoló volt! )

FreeGreatPicture.com-32240-pointing-to-the-blank-brand

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>