INBOX-ZERO: nap végére így ne legyen bejövő leveled

Szinte lehetetlennek tűnik, de mindenképp érdemes próbálkozni vele. A sikeres vezetők tudják, hogy elveszni a levelek tengerében egyenlő a működésképtelenséggel. Ha mindig naprakész, jól tájékozott és nem utolsósorban sikeres akarsz lenni a munkádban, kövesd ezt az egyszerű módszert: “inbox zero”:

Miért fontos, hogy ne árasszanak el a levelek?

Akik sikeresek a munkájukban, azok a legfontosabb, legértékesebb fegyvert, az IDŐT megfelelően használják, jól gazdálkodnak vele. Az állandó tűzoltást bízd a szakemberekre, jobb ha nem csak úszol az árral, hanem kezedbe veszed az irányítást. Rendszerezz, ne hagyd, hogy napokig legyenek olvasatlan leveleid. Ne hagyd, hogy a sok ” nem fontos” üzenet mögött esetleg elrejtőzhessen egy magas prioritású kérés!

Kövesd ezt a 3 lépést:

  • töröl
  • áthelyez
  • megválaszol

felsorolás1. TÖRÖL:

A legtöbb e-mail nem kíván reakciót vagy választ. Egyszerű információkat tartalmaz. Elolvasod, átfutod, tudomásul veszed és rögtön el is kell távolítanod a bejövő postáid közül. Ez kb. 5-10 percet vesz igénybe a nap végén!

felsorolás 2. ÁTHELYEZ:

Tapasztalatok alapján az e-mailek 1/3- a nem azonnal megválaszolható, megoldható. Vagy valaki másra, vagy egyéb kiegészítő infóra kell még várni hozzá. Ezeket ki kell szedni a bejövő fiókból és vagy az aktuális napra áthelyezni feladatként a naptáradba, vagy mappát csinálni annak a nevével, akinek a válaszára vársz és oda tenni a válasz megérkezéséig. Ez kb. 10 percet vesz igénybe.

felsorolás 3. MEGVÁLASZOL:

Ha az első két lépest megtetted, akkor látni fogod, hogy ténylegesen válaszra váró leveleid száma már nem is olyan ijesztő. Kezdj neki, írd meg a válaszokat. Igyekezz minden nap úgy elhagyni az irodát, hogy a lehető legtöbb feltett kérdésre megadod a választ, vagy a tőled várt információval kiegészítve továbbpasszolod a labdát.

További munkahelyi sikerekre vágysz? Jelentkezz az ingyenes e-mail tanfolyamunkra:

könyvborító

A bejegyzés kategóriája: Coaching
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>