Mi fán terem a jó munkahely?

jó munkahelyMitől lesz jó egy munkahely a munkavállalók szemszögéből? Mik azok az apróságok, amik a kellemes, barátságos légkörű munkahelyeket jellemzik? Egy 400 alkalmazottat megkérdező kutatás szerint a munkahelyen- a fizetésen kívül- a legvonzóbb, ha BARÁTSÁGOS a légkör.

A felmérés eredményét ezen az összefoglaló grafikonon tekinthetitek meg:

felmérés

Ha jobban utána gondolunk, az eredmény nem is annyira meglepő. Életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. Nem mindegy, hogy az emberek, akikkel nap, mint nap egy levegőt szívunk, mennyire állnak közel hozzánk. Egy korábbi bejegyzéseimben már olvashattatok a tipikus “mérgező kollégákról”. Az ilyen típusú emberek megnehezítik a hétköznapokat.

A felmérés alapján íme néhány tipp, hogyan támogathatja a vezetőség a jó munkahelyi légkör kialakulását:

1. Összetatozás hangsúlyozása

Az alkalmazottak szeretik, ha tartoznak valahová. Legyen a részlegetek egy igazi csapat. Ha alkalom van rá, ünnepeljetek együtt születésnapokat, tartsatok együtt munkaebédet.

2. Hagyd el az irodát!

Legalább arra a 30 percre, amíg az ebédszünet tart jó volna kilépni az irodából, ahol egész nap ülünk. A jó vezető támogatja, hogy az alkalmazottai nyugodt körülmények között, az irodát (és íróasztalt) elhagyva ebédeljenek. A délutáni rövid pihenőt is inkább a szabadban töltsük,mint saját leveleinket olvasgatva a monitor előtt.

3.Csak rugalmasan!

Egyértelmű, hogy a rugalmas időbeosztás a hatékonyságot is növelni tudja. Az alkalmazott értékeli, hogy “hatalmat”, döntési jogot kapott és úgy fogja beosztani az idejét, hogy optimálisan el tudjon végezni minden rá osztott feladatot.

ateéved

 Jelentkezz az ingyenes Önmarketing tanfolyamunkra MOST!

A bejegyzés kategóriája: Irodai mindennapok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>