Negatív visszajelzést kaptál? – Reagálj úgy, mint a profik!

negativefeedbackNegatív kritikát kaptál a teljesítményértékelésedben? Íme 3 profi tipp ahhoz, hogy ne válj a beszélgetés vesztesévé.

1. Maradj nyugodt

calmatbusinessLégy nyugodt s összeszedett. Semmilyen körülmények között, semmilyen kritikára ne kapd fel a vizet, ne játszd a sértődötted és semmikép ne emeld fel a hangodat. Ez a kezdő és sikertelen emberek jellemzője. Az igazán profik higgadtak. Nem őrjöngenek. Hideg fejjel gondolkodnak.

Ha megkaptad az értékelést, köszönd meg higgadtan, függetlenül attól, mennyire érintett téged rosszul.

Még ha a felettesed túlzottan személyesre is vette a hangot, te ne vedd személyeskedésnek. Csak szakmai visszajelzésnek, ami egy lehetőséget ad neked. Lehetőséget a fejlődére, változásra.

2. Ne magyarázkodj!

excusesBármilyen kritikát fogalmaztak meg veled szemben, ne kezdj bele magyarázkodásba. Nem profi. Olyan a “kutyám megette a házi feladatomat” szintre mennél vissza vele. Senki nem kíváncsi arra, hogy egy adott feladatot miért nem a megfelelő módon csináltál meg.

Arra azonban kíváncsiak, hogy hajlandóságot mutatsz- e a változásra, ill. arra, hogy az esetből tanulj. Okulj belőle. Lássák, hogy nyitott vagy, építő jellegűnek látod a kritikát és arra törekszel, hogy a jövőben még egyszer ne kövesd el ugyanezt a hibát.

3. Kérj további részletes visszajelzéseket!

feedbackHa megbeszéltétek, hol vannak a gyenge pontjaid és elhatároztátok, milyen úton fogod ezeket a vonalakat a jövőben erősíteni, akkor mindenképp kérj a felettesedtől egy folyamatos visszajelzést arról, hogy neki megfelelő irányba haladsz-e a változtatással.

Ez jó benyomást tesz a felettesedre, mert látja, hogy vaklóban komolyan gondolod a változtatást és a fejlődést és nem csak bólogatsz, hogy mihamarabb szabadulhass a megbeszélésről.

Még jobb, ha felajánlod, hogy készítesz egy akciótervet a közeljövőben elérendő céljaidról, amikben kijelöltök  közösen mérföldköveket, amikhez az ő visszajelzéseit kéred majd.

Februári önismeret tanfolyam

Februári önismeret tanfolyam

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>