Nem várok holnapig!

nemlifeNe kezdj minden héten új életet! Kezdd rögtön, amint eszedbe jut! Ha felmerül benned, hogy jelenlegi helyzeteden változtatni akarsz, eldöntötted, hogy előrébb jutsz a munkádban, akkor cselekedj azonnal. Nem kell egy jövőbeni időpontra időzítened. A lényeg: a tervezés és a megfelelő CÉLKITŰZÉS. Ezzel elkerülhető a csapongás.

Az, hogy mindent hétfőtől, következő hónaptól illetve majd jövőre akarunk elkezdeni, látszólag a “tiszta lappal” érzetét kelti bennünk. Holott, ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor nem másról szól ez, mint halogatásról. Eltolom a változtatás kezdetét egy távolabbi időpontra.

Ha mindig a holnapra vársz, elszalasztod a ma lehetőségeit!

Azt tanácsolom, amint elhatároztad magad, tedd meg az első lépést azonnal! Nyilván olyan mértékben, amire akkor épp lehetőséged van. Készíts egy tervet, aminek legyen része egy nagyon alapos, nagyon részlete célkitűzés (Erről bővebben itt olvashatsz!)

Ha nem tudod, hogy indulj neki, érdemes kérdésfeltevésekkel elkezdened:

  • Miért is jutott eszembe, hogy változtatni akarok?
  • Mi az, amivel a jelenlegi helyzetemben nem vagyok elégedett?
  • Milyen érzéseket vált ez ki belőlem?
  • Be kell- e vonjak egy segítőt, hogy megoldjam az előrelépést?
  • Mi az a cél, amit el akarok érni?
  • Mit nyerek azzal, ha elérem ezt a célt?
  • Mikorra akarom elérni ezt a célt?

Folytasd a saját magad “kikérdezését” egészen addig, amíg letisztul a kép.

Ne repkedj virágról virágra!

butterflyHa megvan a pontos célod, könnyebb lesz az mentén haladni. Mindig azt tartsd szem előtt, mielőtt cselekszel. Egyszerűen kérdezd meg magadtól minden döntéshozatal előtt: Hogy szolgálja ez a döntés a kitűzött célom elérését?

A csapongás, a hirtelen, ösztönből hozott, majd később esetleg megbánt döntések nem mutatnak jól a munkahelyeden. Egyik nap több feladatot kérsz,következő héten megpályázol egy külföldi lehetőséget, jövő hónapban visszaadod a plusz munkát, mert semmi szabad időd nem maradt mellette. A feletteseid ellenben biztosan értékelni fogják, ha céltudatos, határozott és kiszámítható vagy. Ezek a tulajdonságaid vihetnek előre Téged.

Akkor hajrá! Vágj bele, még ma! Élj olyan életet, amilyen szeretnél!

Ingyen tudásanyag

A bejegyzés kategóriája: Karrier, Motiváció
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>