Önbizalomnövelő apróságok

önbizalomÉrdekes dolog az önbizalom.  Hosszú, tudatos munkával lehet felépíteni. Lerombolása viszont akár egy pillanat alatt is megtörténhet. Pszichológusok részletekig menően leírják, mik azok a környezeti tényezők, amik kialakítják az ember önmagáról alkotott képét. Én ebben a bejegyzésben azonban egy sokkal könnyebben emészthető dologról írok majd, nem analizálgatok. Egyszerű, hétköznapi trükköket mutatok be, amikkel növelheted önbizalmadat.

smile1. Mosolyogj! A mosoly ragadós, minél többet adsz belőle, annál többet kapsz vissza. Ha valami vidám dolog történik, vagy jó a kedvünk, az agyunk parancsot ad ki az arcizmainknak, hogy azok megmozduljanak a megfelelő irányba, azaz mosolyogjunk. Ugyanez fordítva is működik. Ha mosolygunk, az arcizmaink mozgása befolyásolja az agyunkban létrejövő érzelmek kialakulását. gyakoroljuk hát minél többet.

2. Beszélgess idegenekkel! A boltban, taxisofőrrel, bevásárlás közben az eladóval. Lehet az elején döcögős lesz a beszélgetés annak, akinél ez szokatlan, de itt is a gyakorlás teszi a mestert. Az, ha meg mersz szólítani egy idegent, remek önfejlesztő eszköz. Növeli az önbizalmadat.

3. Szeresd magadat! Ez nagyon kemény téma, nem is megyek most részletesen bele, megérne még egy bejegyzést. Egy szeletét emelem itt  ki. Érezd magad jól a bőrödbe. Öltözz igényesen, légyen ápolt a külsőd. Ha érzed, hogy jól nézel ki és tetszhetsz másoknak, magabiztosabb leszel.

eyecontact4. Nézz a másik szemébe! Ne járj lehorgasztott fejjel. Fejet fel, hasat be, mellet ki. Egyrészt, rögtön magasabbnak tűnsz, másrészt, ha az állad kicsit megemeled és a másik szemébe nézel, mikor beszélsz hozzá, iszonyat magabiztosságot tudsz sugározni. ( A végén még te is elhiszed! :) ) Kezd kicsiben. A postán, idegenekkel, majd ismerősökkel, esetleg gyerekkel, végül akár a főnököddel is.

richdadpoordad5. Olvass inspiráló emberektől könyvet! Ma már óriási a választék motivációs könyvekből. Keresd meg a számodra megfelelőt. Lehet sportoló, művész, üzletember. A lényeg, hogy hozzád közel álljon a személyisége. A “nekem sikerült, neked miért ne menne” könyvek nagyon sokat lendíthetnek az ember általános hozzáállásán, optimizmus felé terelhetik az olvasót.

Holnap további trükköket ismerhetsz meg! Addig gyakorold ezeket. Sok sikert!

 

A bejegyzés kategóriája: Coaching, Motiváció, Önismeret
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>