Segíts magadon…

A mondás szerint “Segíts magadon és Isten is megsegít!” Keményen dolgozol céljaid megvalósulásáért, vagy az égiektől várod az áldást? Ülsz és várod a sült galambot, vagy megmozdulsz és teszel valamit a boldogulásod érdekében? Ne már!!! Ébresztő! Valaki még hisz abban, hogy a szél majd összehordja neki, amire vágyik?

Akadnak emberek, nem kevesen, akik csak és kizárólag külső segítőktől, külső segítségtől várják  a megoldást saját bajaikra. Pedig ha másoktól vársz megoldást, akkor mindig másokra leszel szorulva, függeni fogsz tőlük. Ha magadban bízol, akkor csak Te leszel az, aki irányít. Kiben bízhatnál meg jobban, mint saját magadban?!?

A nagy “közös bödön”

No, persze, akik “link”, akik saját bevallása szerint is megbízhatatlan, annak könnyebb azzal takarózni, hogy mások hibája volt, nem az övé.

A másokkal való takarózgatásnak és a közösből élésnek megvannak persze a maga történelmi előzményei. Aki ebbe született bele, annak természetes, hogy “járnak” neki bizonyos dolgok. Holott ha belegondolsz, semmi sem “jár” senkinek alapból. Vannak emberek, akiknek még az sem jutott, hogy egészségesen megszülessenek. Akkor nekik ennyi járt? Hol van itt az igazság?

Akkor most ki a hajóskapitány?

Én azt mondom, még ha sokaknak nem is tetszik ez a vélemény, hogy itt az ideje a változtatásnak. Ha mindenki a maga bajával, a maga jobb boldogulásával foglalkozna, akkor előrébb tartana a világ. Én persze nem tudok és nem is akarok mindenkit elérni. Eszem ágában sincs arra törekedni, hogy a “közös bödönből” élők szemléletén változtassak.

Én most hozzád szólok, akik dolgozol, karriert építesz, családot tartasz fent és céljaid vannak.

Ne legyenek kétségeid afelől, hogy jó úton haladsz. Ha Te irányítasz, akkor biztosan olyan kikötő felé kormányozod a hajódat, amit már jó előre kinéztél magadnak a térképen!

FreeGreatPicture.com-32240-pointing-to-the-blank-brand

A bejegyzés kategóriája: Egyéb, Motiváció
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>