Egy csapat, sokféle ember- iránytű az eligazodáshoz

kollégaAki egy szervezet, csapat tagjaként dolgozik, annak bizony alkalmazkodnia kell az őt körülvevő kollégák szokásaihoz, viselkedéséhez. Tapasztaltátok már, hogy vannak, akikkel első pillanatban megtaláljátok a közös hangot és van, akivel mindig súrlódás van a közös munkában? Ilyenkor segíthet a tipizálás, ami jó alap lehet a gördülékenyebb együttműködéshez. Lássuk!

Minden ember bizonyos hordoz bizonyos személyiségjegyeket magában.

Ezen alapszemélyiségeknek levetkőzése még a munka során sem igazán lehetséges. Ha megértjük kollégáink ebből fakadó alap viselkedését, könnyebben kijövünk majd velük. Rengetek tipizáló rendszert ismerünk, én is írtam már többről is, de ha gyorsan és egyszerűen akarsz kategorizálni, használd ezt:

1. Szangvinikus

Optimista, derűlátó, humoros, extrovertált. Az élet egy nagy buli számára.

2. Kolerikus

Született vezetők. Gyorsan döntenek, erőteljes, határozott, cselekvő.

3. Melankolikus

Introvertált, pesszimista. Átgondolt és befelé forduló. Meg nem értett zseni típus.

4. Flegmatikus

Introvertált közvetítők. Egyszerűek, nyugodtak, könnyedén veszik a dolgokat. Barátságosak.

4TÍPUS

Tartsd tiszteletben a másik személyiségét, ahelyett, hogy megpróbálnád megváltoztatni őt.

Inkább próbáld a jó oldalát nézni annak, hogy ahányan vagyunk annyi félét tudunk nyújtani. Lásd meg mindenkinek a legjobb oldalát. Keresd azt a tulajdonságot, amivel a leghatékonyabban tud hozzájárulni közös sikeretekhez.

Ahhoz, hogy az alkalmazottak munkájukat legjobb tudásuk szerint, elhivatottan végezzék, szükséges számunkra az érzelmi biztonság. Ez minden típusnál mást jelent.

A szangvinikus ember elismerést, bókokat igényel, a kolerikus tiszteletet A melankolikus azt akarja, hogy értékeljék őt, míg a flegmatikusnak a biztonság számít.

Egyik típus sem kevesebb a másiknál. Mindegyiknek vannak erős és gyengébb oldalai. A legjobb, amit tehetünk, ha az erősségekre koncentrálunk és így kihozhatjuk mindenkiből a legjobbat.

Még egy tipizáló rendszer! Töltsd le INGYEN!
Nem alkalmazkodni, hanem kitűnni akarsz? Jelentkezz a tanfolyamra INGYEN!
mbti könyvborító
könyvborító
A bejegyzés kategóriája: Karrier, Kommunikáció
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>