Tanulj, Tinó! Öt lépés, amit már ma megtehetsz a karrieredért!

tinóA karrier olyan, mint egy párkapcsolat. Folyamatosan dolgozni kell rajta, állandó odafigyelést, “karbantartást” igényel. Nem elég egyszer megnyerni egy állást, aztán várni a sült galambot. Neked kell tenned azért, hogy felismerjék a benned rejlő potenciálokat. Ehhez sokat kell tanulnod. Folyamatosan. Persze most nem akarok senkit elriasztani ezzel, ezért összeszedtem mára 5 olyan területet, hol a legkönnyebben elkezdheted a tanulást!

Akár már ma is!

language1. Tanulj nyelvet!

Itt három lehetőség közül is választhatsz.

  • A: a már meglévő nyelvtudásodat fejleszted, azaz megszerzel egyel magasabb szintű nyelvvizsgát belőle.
  • B: szakmai nyelvvizsgát teszel az általad már ismert nyelvből. Speciálisan olyan területet válassz, ami illik a munkakörödhöz (gazdasági, idegenforgalmi)
  • C: Keresel egy rést. olyan nyelvet válassz, amit kevesen tudnak a kollégák közül, de lenne rá igény. Pl: Orosz az anyavállat, de mindenki angolul kommunikál. Kezdj el oroszul tanulni. Először is, a külföldi kollégák bizonyára értékelni fogják, a csapatban a te tudásod egyedülálló lesz és ne feledd a hosszú távú előnyöket, melyeket kihasználhatsz, ha épp a kinti anyavállalathoz írnak ki pályázatot.

flowerinteriur2. Specializálódj!

Végezz el egy szakirányú továbbképzést, ami olyan tudást ad, amivel kiugrasz majd a többiek közül. Ami egyedülállóvá tesz. Pl: virágkötőként dolgozol, végezz el egy lakberendező tanfolyamot. Miért ne készíthetnél egyedi lakásdekorációkat is virágból?

kommunikáció3. Tanulj kommunikációt, beszédtechnikát, retorikát!

Ez nem csak akkor lehet fontos, ha értékesítésben dolgozol (persze akkor különösen). Létfontosságú, hogy magadat is el tudd adni (önmarketing!!!), az ötleteidet, eredményeidet tudd a főnökeid felé kommunikálni, hogy jól megértsd magad a vállat minden részlegével.

Nem utolsó sorban magánéleti területeken is hasznát veszed majd. (párkapcsolatban, gyereknevelésben)

prezi4. Tégy szert számítógépes ismeretekre!

Na jó, ez olyan ósdian hangzik De mire is gondolok? Ma már alap, hogy ismerj egy levelező rendszer, meg legyenek mondjuk office ismereteid. No de itt is lehet ám újat tanulni! Légy innovatív.

Mindenki Power Pointtal készíti a prezentációit? Te használj Prezit! Légy más, merj újítani. Számtalan ingyenes megoldást találsz erre a neten.

könyvborító5. Járj coachhoz!

Nem akarok haza beszélni, de egy jó üzleti coaching érezhető változásokat hozhat a karrieredbe. Segít, hogy magabiztos legyél, segít a nehéz döntésekben. Segít kommunikálni, konfrontálódni. Beolvadni, vagy épp kitűnni. Amire neked tényleg igényed van.

Próbáld ki egyszer! Szerencsére ma már nem csak a vezetők kiváltsága ez a remek szolgáltatás.

Remélem ma is tudtam segíteni! Szép napot, jó tanulást!

slider5

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>