Amikor a test beszél- előadás hatékonyságát növelő trükkök

alanpeaseIsmerős lehet számotokra a híres Pease házaspár. Ők a testbeszéd mindentudói. Személy szerint én nagyon szívesen forgatom könyveiket, mert rendkívül izgalmasnak találom ezt a területet és nagyon olvasmányos ahogy írnak. Nem utolsó sorban pedig tippjeik, ötleteik felhasználásával színesíteni lehet önmarketing stratégiánk eszköztárát. Ma hoztam Nektek egy kis összefoglalót a “tökéletes előadás” megtartásáról szóló cikkükből. Jó szórakozást hozzá!

presentationIgen tömören, öt pontban foglalják össze, hogy mi kell egy tökéletes előadás megtartásához. Sokak számára nem csupán izgalmas kihívást, hanem komoly szorongást és álmatlan éjszakákat jelent, ha előadást kell tartaniuk valamiről ismert/ ismeretlen emberek előtt.

Persze azoknak is hasznosak a tippek, akik magabiztosak az ilyen helyzetekben, de szeretnék, ha közvetíteni kívánt üzenetük még hatékonyabban elérne a hallgatósághoz.

1. Ha izgulunk, idegesek vagyunk, SOHA ne mondjuk ezt el a közönségnek. Hiába gondolnánk, hogy ezzel empátiát hozunk ki belőlük, rögtön az idegességre utaló jeleket fogják keresni és általában igen könnyen meg is találják azokat. Legyen a mi titkunk, nem kell kiteregetni.

2. Az első pontra épül ez a következő. Akkor is, ha nem vagyunk biztosak magunkba, használjunk magabiztosságra utaló jelzéseket. Például formáljunk háztetőt az ujjainkból. Nézzünk a szemükbe.

3. Ne használjunk negatív gesztusokat. Ne szorongassuk görcsösen a tollunkat, ne mutogassunk ujjal a közönség felé, ne tegyünk beszéld közben a szánk közelébe a kezünket, ne fonjuk össze a karunkat.

4. A gesztikulálásokat azért ne vigyük túlzásba. Érjük el, hogy arra figyelhessenek, amit mondunk, ne pedig arra kelljen össze vissza lóbáljuk a karunkat, mutogatunk.

5. Legyen élénk az arcunk. Tükrözze, amit épp mondunk, akkor jobban elhiszi, amit mesélünk, könnyebben ragadja magával a hallgatóságot az előadás! Persze itt is óvakodjunk a túlzásoktól.  :)

Bocsánat, de NEM TUDOM kihagyni. Ehhez kapcsolódik.  Megnézni kötelező! :) Legyen szép napotok!  Facebook!!!!!

 

 

 

A bejegyzés kategóriája: Karrier, Kommunikáció
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>