Tesztelés a tudás anyja!

tesztelésMinden önfejlesztő módszer lényege, hogy át lehessen ültetni a gyakorlatba. A tananyagot nem regényként kell olvasni, hanem ténylegesen alkalmazni kell a tanultakat a mindennapok során. Ezért fontos, hogy gyakorlatias módszertanon alapuló tanfolyamokat válassz. Akár nyelvtanulásról, akár coachingról van szó.

A GYAKORLÁS a tudás anyja

Régen az mondták, az „ismétlés a tudás anyja”, de ma már bizonyított tény, hogy ez nem igaz. Nem az a lényeg, hányszor láttunk egy információt, hanem hogy kipróbáltuk- e a gyakorlatban. Tehát a tudás anyja a tesztelés. (http://index.hu/tudomany/2013/09/02/teszteles_a_tudas_anyja_nem_az_ismetles/)

Ha bemész egy könyvesboltba tucatnyi sikerreceptet kaphatsz pár ezer forintért. De nem mindegy melyiket veszed meg. Meg kell találnod azt, ami Neked szól, a Te észjárásodhoz passzol, könnyen olvasod, értelmezed. Érdemes ezeket szabad óráidban áttanulmányoznod. Mindenképp hasznodra válhat minden új tudás.

Tedd fel magadnak a megfelelő kérdéseket!

A sikerhez vezető utat senki azonban nem járhatja végig helyetted. Javaslom, hogy minden újonnan megszerzett elméleti tudást igyekezz minél alaposabban átültetni a gyakorlatba. Hogyan fogj hozzá?

Először is: Mikor valami újat olvasol, tanulsz, tedd fel magadnak a kérdést:

  • Mit nyerek én ezzel?
  • Hogyan tudom ezt majd használni? Megéri rászánni erre a pénzemet/ időmet?
  • Ha valamelyik feladat új ötletet ad neked, ne habozz azt is kipróbálni.

Másodszor: légy jelen. Légy mindig naprakész. Csatlakozz különböző csoportokhoz, ahol hasonló gondolkodásmódú emberekkel beszélgethetsz (lehet online is, nem kell érte feltétlenül kimozdulni).

Mindenkinek mást jelent a siker

A siker első és legfontosabb tényező Te magad vagy. Ha benned megvan az elhatározás, hogy most tényleg leteszel valamit az asztalra, ha eldöntötted, hogy saját fejlődésed érdekében tanulni fogsz, új ismereteket szerzel, akkor a legnagyobb sikertényező máris rendelkezésedre áll.

önmarketing

Ezt se hagyd ki!

Online tanfolyam, ami a Te igényeidhez igazodott!

100%- ban gyakorlatias!

KALANDOROK KÍMÉLJENEK! – csak komolyan elszántaknak!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>